Presentatrice Wendy Williams begon met te vragen wat transgender is. Daarna kwam een opeenvolging van zeer persoonlijke en banale vragen, zoals 'Heb je borstimplantaten?'. Cox: 'Ik heb besloten om niet te praten over wat ik allemaal heb laten doen, omdat ik denk dat er vaak te veel nadruk ligt op operaties en transitie wanneer transgender personen vertellen over hun ervaringen. Maar ik ben erg blij met de 'situatie', antwoordt Cox lachend.

In een eerder interview met journaliste Katie Couric werd Cox zelfs gevraagd over haar genitaliën, maar ook daar wist ze op zeer eloquente wijze haar punt over te brengen. 'De realiteit van de levens van transgender personen is dat we vaak het doelwit van geweld zijn. We ervaren onevenredig veel discriminatie in vergelijking met de rest van de samenleving. Werkeloosheid onder trans personen is twee keer zo hoog als het landelijk gemiddelde. Als je een gekleurde transpersoon bent, is het zelfs vier keer zo hoog. De moordcijfers liggen het hoogst bij transvrouwen. Als we ons op transitie richten, praten we niet over die dingen', aldus Cox. 

Zelfs na het bizarre interview met Couric weet Cox met geduld de vragen van Wendy Williams te beantwoorden. Bekijk het interview met de prachtige Cox hieronder.

Bron: HuffingtonPost en Queerty