Orlando Burcham attendeerde de politicus erop dat hij 'gekozen is om het land te vertegenwoordigen, niet zichzelf'. Burcham vervolgde: 'Alleen omdat jij denkt dat het verkeerd is, betekent niet dat je het recht hebt om het illegaal te maken. Doet onze mening er niet toe?' 

De overtuiging achter de brief heeft te maken met Burchams lesbische moeder. 'Mijn moeder is getrouwd, maar ze moest naar New York, wat veel geld kostte', aldus de jongen.

Eerder werd het huwelijk in de 'deelstaat' Australian Capital Territory opengesteld voor koppels van hetzelfde geslacht. Deze wetgeving werd echter korte tijd daarna vernietigd door het Australisch hooggerechtshof, waardoor ook in de deelstaat het 'homohuwelijk' niet meer mogelijk is.

De jongen schreef de brief in de hoop om de minister-president van gedachten te veranderen. Burcham kreeg nog een korte brief terug van de politicus, waarin hij bedankt werd voor het delen van zijn mening. Burcham vindt de reactie en overtuiging van Abbott teleurstellend en ellendig.

Bron: Queerty