Het stel liep met de armen om elkaar heen geslagen over de gracht, toen opeens vier mannen hen toeschreeuwden. 'Ze riepen keihard: 'Vieze kankerhomo's!' zegt Ronald, die niet met zijn achternaam in de krant wil. 'Ik zei nog: 'Dank je wel, wat een aardig compliment.' Niet eens: 'Hou je bek!'

Vervolgens rende één van de lichtgetinte jongens op Ronald af. 'Ik draaide me weg en meteen werd ik vol op de zijkant van mijn gezicht geslagen, op mijn kaak en oor. Zo hard dat drie piercings uit mijn oor werden geslagen.' Toen Ronald op de grond viel, kreeg hij nog tweemaal een trap na voordat de man en zijn drie vrienden zijn weggerend.

In het ziekenhuis bleek dat de verwondingen meevielen en het gehoorverlies tijdelijk was. Ondertussen is er aangifte gedaan en heeft de politie camerabeelden gevonden om de daders mee op te sporen. Volgens Ronald heeft hij nog geluk gehad. 'Het moest er vroeg of laat een keer van komen. Laat dit dan maar mijn keer zijn. Ik hoor de laatste tijd zo vaak van vrienden dat zij een mep hebben gekregen in de stad.' Uit een eerder rapport van het Verwey-Jonker Instituut bleek dat geweld tegen homoseksuelen en lesbiennes bijna verdubbeld is in de afgelopen jaren.

Bron: Parool