Obama's administratie is al langere tijd bezig met het invoeren van de 'Employment Non-Discrimination Act' (ENDA), waarmee werkgevers in geen enkele Amerikaanse staat een werknemer kunnen ontslaan of intimideren om zijn of haar geaardheid of genderidentiteit. Deze wetgeving was eerder wel al aangenomen in de Senaat, maar is blijven hangen in het Huis van Afgevaardigden.

Al tijdens zijn campagne voor het presidentschap in 2008 maakte Obama een belofte om deze legale vorm van discriminatie te beëindigen. Obama weigerde de afgelopen jaren om een bevel in te dienen omdat hij de invoering van ENDA geschikter achtte. Nu voerde Obama echter het bevel toch in, nadat hij eerder dit jaar beloofde om zijn uitvoerende autoriteit te gebruiken wanneer het Congres geen actie onderneemt.

In 32 staten is het nog mogelijk om iemand te discrimineren wegens seksuele geaardheid of genderidentiteit. Er is geen enkele federale wetgeving die LHBT's op de werkvloer beschermt van haatdragende werkgevers, maar dat zal snel veranderen.

Bron: HuffingtonPost