Laten we bij het begin beginnen, want eigenlijk hebben we geen flauw idee wie je bent. Dit is je eerste grote Engelstalige film. Wat is je achtergrond?
Ik heb geen toneelopleiding gedaan, alhoewel ik inmiddels al wel een tijdje acteer. Dit was mijn eerste comedy- en musical-ervaring ooit. Voorheen ben ik opgeleid tot en werkte ik als tandarts. Na het behalen van mijn diploma heb ik een paar jaar gewerkt – in Italië kun je de opleiding afmaken in slechts vier jaar. Tijdens mijn studie werd ik gevraagd om te acteren in een aantal reclamefilmpjes. Ik was toen 23. Ik genoot er ontzettend van, maar ik had ook het idee dat ik het belabberd deed. Ik heb dus gewoon mijn opleiding afgemaakt en ben als tandarts gaan werken. In mijn achterhoofd bleef ik echter altijd het gevoel houden: wat als ik er spijt van krijg dat ik mezelf nooit de kans heb gegeven om door te breken als acteur? Ik besloot te stoppen en mezelf een paar jaar te geven om een carrière op te bouwen. Als ik daar niet in slaag, dan keer ik gewoon terug naar mijn baan als tandarts.

Hoe heb je deze rol in Walking on Sunshine bemachtigd?
Ik heb simpelweg een opname gestuurd. En ik deed ontzettend mijn best overtuigend over te komen: ik heb zelfs wat zang- en danslessen genomen voordat ik m’n auditie heb opgenomen. Ik bracht twee nummers, ‘Walking on Sunshine’ en ‘Wake Me Up Before You Go-Go’. Ik was behoorlijk tevreden met het resultaat. Ik weet niet zeker waarom ze voor mij hebben gekozen, dat kunnen de regisseurs je denk ik beter vertellen. Maar ik denk dat ze me een toegevoegde waarde voor de film vonden hebben. Dat soort beslissingen hangen af van een heleboel factoren: niet alleen je acteer- en zangtalent. Er moet ook een klik zijn met de andere acteurs en het genre. Ze vonden dat ik de juiste energie had voor deze rol. 

En je hebt ook nog een geweldig lichaam: je loopt praktisch de hele film rond in een zwembroek. Dat moet ook een van de redenen geweest zijn.
Bedankt voor het compliment. Ik heb er echt keihard voor moeten werken om er zo uit te zien voor de opnames hoor. Ik werd gecast in mei, toen ik nog midden in de opnames zat voor een andere film, waarin ik juist een mollig karakter speelde. De producenten van Walking on Sunshine vroegen me om voor die tijd m'n oude figuur terug te hebben en minstens 13,5 kilo te verliezen, zodat ik er op mijn best uit zou zien in een zwembroek. Ik heb twee weken lang retehard gewerkt en flink wat proteïnen geslikt. Ik heb me er echt toe moeten zetten: ik had net vier maanden lang twaalf uur per dag, iedere dag gewerkt, dus het laatste waar ik zin in had was twee weken doorbrengen in de sportschool. Ik weet dat ik niet de meest talentvolle acteur in de wereld ben, maar ik beaam in ieder geval de meest professionele en toegewijde te zijn. Als de producenten je dus vragen zoiets te doen, dan doe je het gewoon, zonder gezeur. 

De rest van het interview lees je in het nieuwe nummer van Gay&Night. Walking on Sunhine is vanaf 19 juni te zien in de Nederlandse bioscopen.

TEKST: Robbert Blokland