Alle info over Roze Zaterdag binnen handbereik? Download dan Gay&Night Online via de App Store (iPhone) of Google Play Store (Android). 

Eindhoven trekt jaar in jaar uit een trouw, breed publiek, maar toch heerst het idee dat de dag vooral bedoeld is voor een iets ouder publiek. Utrecht deed vorig jaar de eerste zet om het evenement te verjongen met een podium speciaal ingericht voor jongeren en Eindhoven doet daar dit jaar een schepje bovenop. ‘We willen het evenement meer pit geven en een beetje verjongen’, aldus Cissen. 

Met het thema ‘Diversiteit kleurt je leven!’ wil de organisatie een zo breed mogelijk publiek trekken. ‘Eindhoven moet een stad zijn waar iedereen zichzelf kan zijn en elkaar, ongeacht geaardheid, afkomst en levensovertuiging, kan prikkelen en inspireren.’ En daar is meer dan genoeg gelegenheid toe, hieronder een flinke greep uit het programma.

DansSalon revival
Voor de kick-off-party koos Cissen ervoor om op vrijdag 4 juli voor één avond de karakteristieke DansSalon in ere te herstellen. Dit prachtige historische pand, waar vroeger populaire gayfeesten werden georganiseerd, stond in de glorietijd bekend als de iT van het zuiden. ‘De feestjes waren extravagant en het publiek enorm divers’, aldus Cissen. Op vrijdag 4 juli wordt de roemruchte discotheek nagebouwd op het Stadhuisplein. Onder andere Marco-V, Benjamin Bates, Syben Ray en DJ Ivar komen draaien.

Pittig
Om Roze Zaterdag te injecteren met een flinke dosis sex appeal, haalt de organisatie dit jaar op de zaterdag circuit party Rapido naar het Stadhuisplein. Cissen ondersteunt de organisatie van Rapido al jaren bij feestjes in Amsterdam en Antwerpen en heeft het spektakel nu gestrikt voor Roze Zaterdag. ‘Rapido is een wild, explosief feest, dat mag ook wel een keer met Roze Zaterdag.’ Verwacht flink wat grote internationale namen, waaronder Marco da Silva (USA), Saeed Ali (RUS), Dikky Vendetta (NL) en RW (NL).

Walk on by
De brandweer, de politie, lokale ondernemers en diverse dans- en muziekgezelschappen; ze lopen allemaal tezamen van 13.00 uur tot 15.00 in een bonte parade door het centrum van Eindhoven. De Parade start vanaf de Mathildelaan en loopt via de Emmasingel in de richting van het Stadhuisplein. Het opstellen begint vanaf 11.00 uur op de Mathildelaan.

Gouwe ouwe
Een onderdeel dat niet mag ontbreken op een zichzelf respecterend roze evenement: de infomarkt, waar verwarde ouders wat foldertjes kunnen inwinnen en bezoekers hun voorraad gratis condooms kunnen aanvullen. Van 11.00 tot 18.00 uur strekt deze markt zich uit van het Begijnenhof, over het Catharinaplein en door de Jan van Lieshoutstraat met stands van onder andere COC, Jong&OUT en PSV!

Smullen
De echte foodies onder ons mogen het 18-Septemberplein eigenlijk niet overslaan. Hier staan het hele weekend tal van restaurants die hun lekkerste specialiteiten aanbieden. 4 juli vindt op de markt vanaf 18.30 tot 21.30 uur tevens een grote dinnershow plaats, met bekende dragqueens. Voor € 85,- per persoon kun je aanschuiven en genieten van een 4-gangenmenu inclusief drank. Kaarten zijn te boeken via www.rozezaterdag.nl/dinnershow

I love the 90s
Wie na twee dagen nog niet uitgefeest is, kan op zondag op het Stadhuisplein de laatste beetjes energie eruit voguen op een heerlijke 90s party. De grootste hits van onder andere 2 Unlimited, 2 Brothers on the 4th Floor en Darkraver zullen over het plein galmen, met niemand minder dan DJ Jean achter de draaitafels.

Stadskamperen
Dankzij de inspanningen van de Technische Universiteit krijgt Eindhoven het weekend van 4 t/m 6 juli een roze stadscamping op 5 minuten van het centraal station. ‘Het is uniek dat de camping zich nu midden in de stad bevindt, in plaats van ver buiten het centrum’, aldus Cissen.

Dragalicious
Horecabedrijven zullen op zaterdag de 5e in het teken staan van drag, met diverse pop-up optredens. Wij hopen natuurlijk dat dit tevens betekent dat alle kelners op de Dijk een flinke hak aantrekken!

Meer informatie vind je op www.rozezaterdageindhoven.nl. Alle info over Roze Zaterdag binnen handbereik? Download dan Gay&Night Online via de App Store (iPhone) of Google Play Store (Android). Niet in het bezit van een smartphone? Scoor dan volgende week een exemplaar van de juli-editie van Gay&Night Magazine; daarin vind je een handig uitneembaar programma.