BeyonG Veldkamp, projectleidster voor de nieuwe bar, liep eerder dit jaar langs de bar en stapte naar binnen om te vragen of er misschien interesse was voor een programma specifiek gericht op transgenderpersonen. De eigenaar van bar Kalinka reageerde enthousiast. Nadat zij samen twee avonden georganiseerd hadden, stelde de eigenaar voor om samen met Veldkamp en haar organisatie Trans United de bar een plek voor transgenderpersonen te maken.

Transgenderpersonen worden vaak gediscrimineerd. Ook binnen de homogemeenschap worden zij regelmatig uitgesloten. 'Je zou denken dat we allemaal in hetzelfde schuitje zitten omdat we toch 'anders' zijn. Maar in de praktijk valt dit tegen. Wij transgenders zijn nu eenmaal een beetje onzichtbaar in de maatschappij. Een eigen bar waar we elkaar kunnen ontmoeten is dan heel prettig', aldus Veldkamp. Om de bar zo transgendervriendelijk te maken, zal er transgenderbarpersoneel komen.

Bar Kalinka en Trans United zijn druk bezig met de voorbereidingen. De officiële opening zal plaatsvinden op 18 juli. Ook niet-transgenderpersonen zijn van harte welkom.

Bron: Parool