Namens de Nederlandse Ambassade, in samenwerking met de stad Amsterdam, NBTC en KLM reed dit jaar voor de derde keer een wagen mee tijdens Christopher Street Day (de Berlijnse gaypride) om de Duitsers te trakteren op Hollandse gekte, gezelligheid en tolerantie. 

Berlijn staat bekend als een technobolwerk, met clubs die langer open zijn dan doodnormale winkels, maar het recept voor onze wagen was house met vocals, pop en schaamteloze meezingers. Het grote verschil met de Nederlandse parade is dat mensen meelopen met je wagen als ze de muziek leuk vinden en verdomd, al vanaf het begin was er een flinke stoet goedgemutste wandelaars/dansers die het de hele route hebben volgehouden. Misschien had dat ook iets te maken met onze eigen meegebrachte eyecandy die de volgelingen met zwoele blikken, handkusjes en gratis promotoeters vermaakten.

Na de parade werden we resoluut de wagen uitgezet en losgelaten in het hysterische publiek, waar we, speciaal voor jullie, een paar parels van het feestende publiek op de foto hebben gezet zodat jullie een indruk krijgen van hoe hysterisch het eraan toegaat langs de Kurfürstendamm.

Na een korte rustpauze in ons hotel zijn we nog beland op het feestje Sissy in Loftus Hall waar we gillend van plezier hebben genoten van vunzige R&B/hiphop, shows en 'drop dead travestieten'.

We gaan even een weekje tot rust komen, want volgend weekend reizen we af naar een nieuwe windstreek, het Noorden. Oslo Pride, you're next!

Op weg naar onze bus kwamen we de eerste gezellige types al tegenJorrit & Bora uit AmsterdamWoorden schieten te kortOnze bus stond vol met feestend publiekTina Tafelpoot had haar eigen busThe G-Team = happyOok naakt kan in BerlijnAls je goed kijkt zie je de volgende bus achter ons, we hadden nogal veel meelopersPride CarWoorden schieten wederom tekortPittige looks in BerlijnSebas van der Sangen van I AmsterdamGezellige meidMet bussen kun je meerdere lagen volproppen met mensenKusje!Lekker DuitsHe's loving angels insteadTravabendeWir sind alle gleich, zo is het maar netGevleugelde gezelligheidCrea met het thema WKTja, dan ga je plassen in de bosjes en staat er ineens een soort takkenwijfEn een aparte versie van de bosjesmanEn nog meer takkenfamilieMiss Pansy host iedere maand haar eigen r&b/hiphopfeest SissySarah (is there a) ProblemVolg The G-Team op Facebook. Vrijdag 4 juli vind je The G-Team op hun maandelijkse avond Sandwich in Club NYX.

Meer uitgaansnieuws en een uitgebreide kalender? Kijk op onze vernieuwde Guide