Momodou Sabally, secretaris-generaal en minister van Presidentiële Zaken, meldde dat er een wetsvoorstel is ingediend dat de Gambiaanse cultuur zal versterken. Volgens Sabally is het van belang om alle pogingen tot het promoten van homoseksualiteit en andere criminaliteit af te weren. 'Gambia zal geen westerse cultuur importeren in ruil voor buitenlandse steun', aldus Sabally. De financiële steun van goede doelen of buitenlandse overheden die het verbeteren van LHBT-rechten als voorwaarde stellen, zal geweigerd worden. 

Als het wetsvoorstel door het parlement komt, zal het hoogstwaarschijnlijk goedgekeurd worden door president Yahya Jammeh. Jammeh heeft eerder verkondigd dat homoseksuelen ongedierte zijn die geplet moeten worden als muggen. Ook heeft hij gedreigd LHBT's te onthoofden in zijn strijd om de soevereiniteit en het Islamitische geloof van Gambia te verdedigen. 

Homoseksualiteit is reeds strafbaar in Gambia. Op seksuele activiteiten tussen zowel mannen als vrouwen staat een gevangenisstraf van veertien jaar. Met de potentiële wetgeving zal zelfs het goedkeuren van homoseksualiteit verboden worden.

Bron: GayStarNews