Foto: PinkNewsBrandt is openlijk homoseksueel en werkte bij Taco John's, een filiaal van een groot fastfoodbedrijf in de Verenigde Staten. Tijdens zijn werk werd de zestienjarige jongen uitgescholden door de bedrijfsleider wegens zijn geaardheid. Ook wilde de bedrijfsleider dat hij een naamplaatje droeg met 'gaytard' in plaats van zijn eigen naam. Uit angst om ontslagen te worden durfde Brandt niets te zeggen over de opmerkingen en het gedrag van zijn baas, maar besloot uiteindelijk zelf ontslag te nemen.

Discriminatie wegens seksuele oriëntatie is een belangrijk politiek onderwerp in de Verenigde Staten. Ontslag of intimidatie op grond van genderidentiteit of seksuele oriëntatie is wettelijk nog steeds mogelijk. Eerder deze maand heeft president Barack Obama bevel gegeven om discriminatie op de werkvloer wegens geaardheid wettelijk te verbieden. Gisteren heeft Obama aangekondigd een tweede bevel te ondertekenen specifiek voor het verbieden van discriminatie op grond van genderidentiteit.

De bedrijfsleider van het filiaal van Taco John's heeft nog niet gereageerd. De directeur van Taco John's heeft echter gemeld dat het bedrijf discriminatie beslist niet tolereert. De tiener overweegt gerechtelijke stappen te ondernemen. Bekijk een interview met Tyler Brandt hier.

Bron: PinkNews