Het protest werd georganiseerd door CAUSE, een coalitie van religieuze groepen in Jamaica. Volgens religieuze leiders moeten Jamaicanen zich verzetten tegen de 'homoseksuele agenda'. Hiermee wordt gedoeld op nieuwe wetgeving van de Jamaicaanse regering. Met de wetgeving zou de wet rondom sodomie kunnen vervallen, waardoor seksuele activiteit tussen mensen van hetzelfde geslacht niet langer verboden zou zijn.

Maurice Tomlinson, verdediger van LHBT's in Jamaica, is geschrokken van het protest. 'Er is veel geld in het protest gestoken. Dat betekent dat ze politici en beleidsmakers zullen benaderen om ervoor te zorgen dat de rechten van LHBT's niet erkend worden', meldde Tomlinson. Aan het eind van het protest ging er een petitie rond om te overhandigen aan de minister-president van Jamaica. 

De leefomstandigheden van LHBT's in Jamaica zijn reeds schrijnend. 'De situatie was nooit ideaal voor ons, maar deze acties herinneren ons eraan hoe angstaanjagend de situatie is omdat je nooit weet wanneer de situatie escaleert', aldus Tomlinson.

Bron: BuzzFeed