In een interview met de Finse krant Helsingin Sanomat deelde Gergiev zijn mening over de beruchte antihomowet in Rusland. Volgens Gergiev heeft de wet niets te maken met homoseksualiteit, maar met propaganda van niet-traditionele relaties op scholen (oftewel, hetzelfde).

Ook wordt er volgens Gergiev in het Westen overgedreven gereageerd op de impact van de wetgeving. Volgens Gergiev is de verslaggeving van verschillende internationale media compleet verschillend. 'Niemand in Rusland weet van deze wet af. Niemand weet wat deze wet in de realiteit inhoudt, omdat de wet nooit toegepast wordt. Niemand is in de gevangenis, niemand is vermoord, niemand is gearresteerd', aldus Gergiev.

Nee, er worden inderdaad geen mensen gearresteerd, inclusief de georganiseerde bendes die LHBT's vervolgen en de corrupte overheid die de vervolgingen negeert. De vraag is wat erger is: dat de Russische bevolking de antihomowetgeving goedkeurt, of dat zij geen idee zou hebben van de politieke acties in haar eigen land.

Bron: PinkNews