Inmiddels gaat het beter met de 38-jarige Australische zangeres, al doet ze vrijwel geen fotoshoots, concerten, videoclips  en optredens meer. Ze besloot dat de blonde boblijn haar trademark zou worden, en dus staat op de cover alleen een pruik met blonde bob. We schreven eerder al over de geniale ‘performance art’ optredens die ze deed bij Ellen DeGeneres en Seth Meyers ter promotie van haar single Chandelier. Gelukkig maakt ze dus nog wel muziek, en vanaf vandaag ligt haar zesde album 1000 Forms of Fear in de winkels.

Dat Sia als geen ander weet hoe ze een goed popliedje moet schrijven, is op bijna ieder nummer te horen. Luister vooral naar de single Chandelier, het geniale Hostage en Free the Animal. Ook Elastic Heart, het nummer dat ze voor de soundtrack van The Hunger Games: Catching Fire, is op dit nieuwe album te vinden, maar dan zonder vocale bijdrage van The Weeknd.

Sia heeft duidelijk haar hart en ziel in deze nummers gelegd en dat is goed te horen op nummers als Big Girls Cry en Eye of the Needle. Met name de manier waarop haar stem overslaat tijdens een van de refreinen op het laatstgenoemde nummer is mooi. Je bent 49 minuten toeschouwer in de manische wereld van Sia, en ineens is het, na de bombastische afsluiter Dressed in Black, voorbij.

Gay.nl mag vijf exemplaren van 1000 Forms of Fear verloten! Wil je kansmaken? Maak een foto met een blonde pruik, mail hem naar win@gay.nl o.v.v. ‘Sia’ en vergeet niet je profielnaam en adresgegevens te vermelden! Members krijgen uiteraard voorrang.