GayVillage
Er was veel om te doen. Er werd veel gedacht en nog meer gezegd. Maar GayVillage bleek een hoax. Een goed doordachte en gecoördineerde actie van Stichting Roze Maandag. Een actie om aandacht te vragen voor de voortdurende intolerantie tegen homoseksuelen, biseksuelen en transgenders. Want ook al hebben we al veel bereikt in Nederland, we zijn er nog niet.

Vieren, niet vechten
Stichting Roze Maandag heeft met de actie willen benadrukken dat niemand mag worden uitgesloten. Door het tegenovergestelde uit te vergroten is de aandacht gevestigd op een reëel probleem. Want er worden nog steeds mensen om hun geaardheid uitgesloten. Roze Maandag is het feest waar iedereen welkom is. Of je nu van mannen, van vrouwen of van beide houdt, je hoort er bij. Tijdens Roze Maandag sluiten we niemand uit, maar willen we juist iedereen insluiten. Dat doen we niet door tegen elkaar te vechten, maar met elkaar te vieren.

21 juli: Roze Maandag 2014
Op maandag 21 juli is Tilburg tijdens de kermis voor één dag, heel even, GayVillage. Een stad waar iedereen naar toe kan komen om verdraagzaamheid te ervaren. Waar je hand in hand met je geliefde kan lopen zonder nageroepen te worden. Waar je elkaar een kus kan geven zonder opmerkingen te krijgen. En ja, dat doen we uitbundig. Omdat het kan. Met elkaar laten we zien dat we niet van elkaar verschillen, maar voornamelijk veel met elkaar delen. En dat we dat vieren we samen tijdens Roze Maandag!

Alle feestinfo met de Roze Maandag app
Ook dit jaar brengt Roze Maandag een app uit. Voor zowel iPhone als Android is de app te downloaden. Roze feestvierders treffen nuttige informatie en grappige functionaliteiten aan op deze app. Het programma, een routeplanner met alle feestlocaties en natuurlijk InstaGay ontbreken niet. In aanloop naar Roze Maandag konden enthousiastelingen bovendien bijdragen met creatieve, roze ideeën. Houdt www.facebook.com/rozemaandag in de gaten voor meer info!

RozeMaandagExpress
Wil je als één van de eerste GayVillage betreden op Roze Maandag 2014? En wil je dat doen in stijl, met een berg andere roze feestvierders? Kom dan met de RozeMaandagExpress. Deze vertrekt vanuit Amsterdam en rijdt via Utrecht en Den Bosch naar Tilburg. Samen met José Houbee en MaiTai zet jij de trein alvast op zijn kop!

Meer uitgaansnieuws en een uitgebreide kalender? Kijk op onze vernieuwde Guide