Voordat het zover was, waren we eerst getuige van de Noorse parade. Waar normaal gesproken vrachtwagens (of boten) worden gebruikt, is deze variant grotendeels te voet. Jong en oud, hak of geen hak, het is praktisch een roze avondvierdaagse met af en toe een verdwaalde truck. 

Geen truck betekent ook geen muziek, dus de soundtrack was voornamelijk schattig klinkende Noorse slagzinnen. Een spontaan opgeduikelde Nederlandse expat werd prompt onze tolk en stelde ons voor aan haar zoon, die meeliep en nog in de kast zat, maar later die avond naar haar en ons, uit de kast kwam! Welcome to the family!

Het keurige publiek stond schattig langs de kant met vlaggetjes te zwaaien en daarom was er ook geen reden voor beveiliging of dranghekken. Zo'n keurig publiek heeft wel wat drank nodig om de heupen los te krijgen natuurlijk, maar toen wij om 22.00h aantraden was het promillage dermate hoog dat er snoeihard gedanst werd.

Speciale shout-out naar AGP-frontvrouw Irene Hemelaar die de absolute baas was op de dansvloer, er staat ons heel wat te wachten op de Europride van 2016, die in Amsterdam zal zijn. Bedankt voor alles Oslo, oftewel TAK!

Het station van Oslo was in Pride stijl aangekleed.Politie had echt geen zak te doen, aangezien iedereen heel beleefd is in Oslo.De rest van de politie liep gezellig mee.Dit is dé Songfestivalspecialist van Noorwegen.De enige tieten die we hebben gezien in Oslo.Mannelijke meid in een jurk.De Volendamse trommelclub was er ook.Travo Kardashian style, in een cabrio meerijden in de Parade.Vinger zat voor de lens.Nederlandse politie-inzending.George in de Jungle!Irene Hemelaar en Lucien Spee liepen mee voor Europride 2015 die volgend jaar zal plaatsvinden in Riga.De Spice Girls van Noorwegen liepen ook mee.Veel zingende mensen op straat, bij gebrek aan bussen met muziek.Ze kwamen van heinde en verre naar Oslo.Hij was er ook.Party!Malle Pietje en de Bimbo’s.Wij waren getuigen van deze jongen, Andreas, die op deze bijzondere dag uit de kast kwam voor zijn moeder, maar die wist het al lang…Zo hond, zo baas.Boys boys boys…Looking for a good time…Deze meid kwam een beetje verloren over.Pittige meid 1.Backstage kwamen we operaster Prince Poppycock tegen.Pittige meid 2.Noorse outfit.Gezellige opa.Popzanger Hector Lopez (r) met zijn dansers.De fanfare.Deze lesbische meid trok in haar eentje de kar.Zij had een beetje aan de kleurstoffen gezeten.Lekker 90’s.Dit standbeeld speelt op safe als je goed kijkt.Pittige meid 3.Pittige meid 4.Pittige meid 5.Pittige meid 6.Pittige meid 7.Deze pittige meiden zouden een medaille moeten krijgen, ze waren lammer dan lam.Hey hey ik ben gay!En daar stonden we dan op het einde van de dag, we mochten afsluiten op het podium van Pride Park!
Volg The G-Team op Facebook

Meer uitgaansnieuws en een uitgebreide kalender? Kijk op onze vernieuwde Guide