Op de website Bladna.nl uitte Nouhi zich over de belangenorganisatie Human Rights Watch. De belangenorganisatie bekritiseert Marokko omdat homoseksualiteit nog steeds strafbaar wordt gesteld in het Noord-Afrikaanse land. In Marokko werden eerder zes homoseksuelen veroordeeld in hoger beroep. Volgens Nouhi moet de organisatie de Marokkaanse cultuur respecteren en zich niet bemoeien met rechten voor homoseksuelen in Marokko. Dat zou volgens het raadslid hetzelfde zijn als opkomen voor rechten voor pedoseksuelen in Nederland.

De Bredase PvdA had zich onmiddelijk op Twitter publiekelijk gedistantieerd van de uitspraken van haar raadslid. De fractievoorzitter van de PvdA, Henk van der Velde, vindt de uitspraken ongepast en onacceptabel en eiste een gesprek met Nouhi voor opheldering over zijn uitspraken. Na het gesprek heeft de partij besloten om Nouhi uit de fractie te zetten. 'De PvdA-fractie in Breda stelt vast dat de uitspraken van Nouhi lijnrecht tegenover het gedachtegoed van de PvdA staan', aldus een persbericht van de Bredase PvdA-fractie.

Nouhi vindt zijn verwijdering uit de fractie triest en zal deze gaan aanvechten. Hij is van mening dat hij zijn uitlatingen op persoonlijke titel deed. Hij liet weten dat de uitspraken bedoeld waren om te choqueren. 'Ik heb willen laten zien hoe het voor andere landen en volkeren voelt om constant te horen te krijgen dat jouw waarden en normen niet goed genoeg zijn. Ik heb nooit de bedoeling gehad om homo's te krenken', aldus Nouhi. 

Een woordvoerder van COC Nederland noemt de uitspraken 'onbestaanbaar'. 'Een lokale cultuur of traditie is nooit een excuus voor mensenrechtenschendingen. Het is bizar dat juist een PvdA-raadslid deze uitspraken doet. De PvdA presenteert zich al jaren als voorvechter van LHBT-rechten', meldde de woordvoerder. Ook PvdA-lid Achmed Markouch heeft op Twitter gereageerd op de uitspraken. 'Goed dat @PvdABreda zich van hem distantieert. Geen ruimte voor 'Putins' in PvdA!', aldus Markouch.

Bron: Omroep Brabant en Volkskrant