De National Library Board wil alle kopieën van het kinderboek 'And Tango Makes Three' vernietigen. Het kinderboek gaat over het waargebeurde verhaal van twee mannelijke pinguïns in een dierentuin in New York die samen een achtergelaten kuiken opvoeden. Ook zullen er twee andere kinderboeken over niet-traditionele families uit de bibliotheek worden verwijderd.

De bibliotheek meldde in een eerdere verklaring dat homoseksualiteit niet samengaat met familiewaarden. Het bestuur wil voorkomen dat haar jonge lezers in contact komen met de boeken. De verwijdering van de boeken komt nadat er door een bezoeker van de bibliotheek een klacht was ingediend.

Het plan om de boeken te vernietigen heeft in Singapore tot veel kritiek geleid. Veel auteurs en LHBT-activisten zien de actie van de bibliotheek als een vorm van censuur. Zo'n 350 mensen zijn samen met hun kinderen bijeengekomen om te protesteren tegen het bestuur van de bibliotheek.

Ook Yaacob Ibrahim, minister van communicatie en informatie, wordt bekritiseerd. De minister keurt de vernietiging van de kinderboeken goed. Volgens Ibrahim zijn de boeken afwijkend en niet geschikt voor Singaporese bibliotheken. Jaxe Pan, een alleenstaande moeder, maakte uit protest samen met haar dochter een foto met een duidelijke boodschap voor de minister.

De bibliotheek zelf is teleurgesteld dat er negatief wordt gereageerd op de verwijdering van de boeken, en hoopt dat zakenrelaties in de toekomst nog steeds willen samenwerken met het bestuur.

In Singapore zijn seksuele activiteiten tussen personen van hetzelfde geslacht verboden. Deze week zal de rechtbank in Singapore het verbod opnieuw bespreken en mogelijk herzien. Homoseksuele activiteiten kunnen op dit moment worden bestraft met een gevangenisstraf van twee jaar. 

Bron: PinkNews