Vertel, hoe ben je eigenlijk in de Mister Gay Vlaanderen-competitie terechtgekomen?
Het is voornamelijk gekomen vorig jaar met de worldOutgames, de Olympische Spelen voor homo’s, die toen in Antwerpen plaatsvonden. Ik was daar aanwezig om te tennissen. Tegelijkertijd vond de Mister Gay World-competitie plaats. Ik ontmoette een aantal van de finalisten, waaronder Tom Goris, Mister Gay Vlaanderen 2013. Hij was erg enthousiast en raadde me aan om eens te kijken of het iets voor mij was. Toen dacht ik: met mijn achtergrond kan ik bijvoorbeeld iets doen om de homofobie in de sportwereld aan de kaak te stellen. Ik heb wel even getwijfeld, vooral of ik het kon combineren met mijn werk.

Dat kan ik me voorstellen. Je werkt tenslotte voor de Katholieke Universiteit Leuven.
Precies, ik geef daar les en ben doctoraatsstudent. Ik onderzoek de nieuwsberichtgeving over de eurocrisis. Mijn studenten weten niet allemaal dat ik homo ben, maar de faculteit en ons departement hebben van start tot finish aangegeven volledig achter me te staan. Er heeft zelfs een publicatie over mij in het krantje van de KU Leuven gestaan en er waren allemaal studenten van mij die mijn vorderingen in de competitie liketen op Facebook. 

Ik kan me voorstellen dat de universiteit wel even moest slikken bij het idee van een van hun professoren die en plein public in zijn ondergoed op een podium staat te dansen.
Helemaal niet eigenlijk. Er zijn zelfs heel veel collega’s komen kijken naar de finaleshow, van secretaresses tot professoren, en ze gingen er allemaal helemaal in op. Die hebben echt de dag van hun leven gehad. Ze hebben er naartoe geleefd en er een dagje van gemaakt. Ze zijn zelfs met m’n ouders uit eten geweest.

En nu zit je hier als winnaar. Het zal ongetwijfeld een druk jaar gaan worden. Gaat het je lukken om het ambassadeurschap te combineren met je drukke baan én je sportcarrière? 
Normaal gezien werk ik alle kantoordagen en daarnaast sport ik heel veel. Fitness, maar ook veel tennissen. De afgelopen maanden is dat laatste er echter heel terecht bijna niet van gekomen. Ik ben wel soms aan het trainen, maar geen enkele keer heb ik een toernooi gespeeld. Ik zal het komende jaar wel meedoen aan het GLTA-toernooi in Brussel in augustus. Daar komen homo’s van over de hele wereld samen, dus dat is ook een geschikt moment om in mijn rol als MGV op te treden. Verder zal ik echter zo goed als nooit een toernooi spelen.

Het volledige interview lees je in de speciale pride-editie van Gay&Night-ZiZo.

TEKST: Martijn Kamphorst BEELD: Johan Cansse - (Yourpix) MAKE-UP: Petra Van Den Hoeck KAPSEL: Philippe Jespers (Kreatos)