Volgens de Italiaanse lerares mag zij geen les meer geven op de Sacro Cuore school in Trento wegens haar geaardheid. Althans, de lerares weigerde om geruchten dat ze lesbisch is te ontkennen. 'Misschien ben ik lesbisch, misschien niet. Vragen naar mijn seksuele oriëntatie als voorwaarde voor verlenging van mijn contract is onacceptabel', aldus de docente.

De school is publiekelijk open geweest over de situatie. Directrice en moeder overste, Eugenia Libratore, vertelde aan de Italiaanse krant 'Corriere' dat het contract van de lerares niet verlengd werd wegens geruchten over haar geaardheid. Ondanks dat discriminatie op grond van geaardheid sinds 2003 strafbaar is, meent de directrice dat een katholieke school de educatieve en morele aspecten van het onderwijs moet verdedigen ten koste van alles.

Stefania Giannini, de Italiaanse minister van onderwijs, liet weten dat ze de zaak zal onderzoeken en streng zal optreden als de school werkelijk de docente op haar geaardheid heeft gediscrimineerd. Ivan Scalfarotto, vicepresident van de Democratische Partij en openlijk homoseksueel, vindt de zaak onvoorstelbaar aangezien de school subsidie van de overheid ontvangt.

Bron: PinkNews