Volgens de vakjury was 'Boy' een duidelijke winnaar. 'We zien een jong kind met een uitbundig versierd carnavalsmasker. 'Boy's' masker wordt een universeel positief symbool, een kans om de vloeibaarheid te ervaren van een nog niet vastliggende gender identiteit, vol van lichtheid en hoop voor de toekomst', aldus de jury.

'Het zijn organisaties als Pride Photo Award die echt verschil maken in het leven van de LHBT-gemeenschap. Het is belangrijk dat we onze kinderen leren wat het belang is van dergelijke organisaties. Of mijn zoon opgroeit als homo of hetero maakt niet uit. Het voelde als een bijdrage aan een goed doel', vertelt Taghizadeh.

De Pride Photo Award 2014 wordt uitgereikt op vrijdag 29 augustus in de Oude Kerk in Amsterdam, waar de expositie tot en met 26 oktober 2014 te zien zal zijn. Dit jaar weerspiegelen veel foto's de onrust in de wereld rondom de toenemende onderdrukking en het geweld tegen LHBT-gemeenschappen wereldwijd. Bekijk hieronder een aantal andere prachtige genomineerden van de Pride Photo Award 2014.

Bron: Pride Photo Award