Eerder verklaarde Leinenga nog dat de Engel van Amsterdam nooit zou sluiten. De eigenaar heeft nu toch op Facebook laten weten dat de zaak te koop staat.

Leinenga heeft lange tijd gezocht naar mogelijkheden om de kroeg open te houden. 'Die heb ik helaas niet gevonden, en het enige wat overblijft is de zaak verkopen', meldt Leinenga op Facebook.

Eerder deden er al geruchten de ronde dat het café zijn deuren zou sluiten. Er zijn de afgelopen jaren al meerdere conflicten geweest met de gemeente en buurtbewoners.

Er wordt door bezoekers verslagen gereageerd op het nieuws van Leinenga. 'Het is een verlies van de gayscene, maar we begrijpen je keuze,' meldt één bezoeker. Het café blijft wel open tot het verkocht is.

Het café is niet de enige gay horecagelegenheid op de Zeedijk die te koop staat. Eerder maakte eigenaar Arjan de Wit bekend dat The Queen's Head afscheid neemt. 'Al heeft dit niets te maken met gesteggel met de buren. Dit is vanwege persoonlijke redenen', aldus een medewerker van het café.

Bron: Parool