Bob Eschliman werkte sinds 2012 als redacteur voor Newton Daily News in Iowa. Na een blog post met verschillende homofobe uitspraken werd Eschliman in april de deur gewezen.

In de blog post bekritiseerde Eschliman 'The Queen James Bible', een bijbel waarin geen enkele negatieve referentie naar homoseksualiteit staat. Volgens de oud-redacteur proberen LHBT's de bijbel te herschrijven om hun zondige natuur goed te maken met God en moet er teruggevochten worden tegen de vijand. Ook verwees hij naar de LHBT-gemeenschap met 'de LHBTQXYZ' en 'Gaystapo' (een 'woordgrap' op 'Gestapo', oftewel politieke politie in nazi-Duitsland). 

Ondertussen heeft Eschliman zijn werkgever Shaw Media, die Newton Daily News uitgeeft, aangeklaagd. Zijn ontslag zou zijn gebaseerd op religieuze opvattingen. Volgens zijn advocaat schreef Eschliman over zijn persoonlijke impressies en opvattingen over de bijbel. 'Niemand zou ontslagen moeten worden voor geloof of het praktiseren van geloof', aldus de advocaat.

De president van Shaw Media, Jim Rung, heeft een publieke verklaring gegeven. 'Hoewel Eschliman recht heeft op zijn mening, schaadt het publiek maken ervan de reputatie van de krant en Eschlimans bekwaamheid om de krant te leiden', aldus Rung.

Bron: PinkNews