De Lollipop bestaat officieel vijftien jaar. Hoe wordt het vijftienjarig bestaan gevierd?
In september zal een heel weekend gewijd worden aan het vijftienjarig bestaan van de Lollipop. Eén avond wordt een feest georganiseerd waarbij alleen oud-personeel van de afgelopen vijftien jaar achter de bar staat. De andere avond wordt een groot artiest uitgenodigd voor een spectaculair optreden. Er zijn nog geen specifieke plannen voor de vrijdagavond vóór het feestweekend, maar we zullen ook die avond groots uitpakken.

Je hoort steeds vaker dat homokroegen sluiten wegens te weinig publiek. Heeft de Lollipop geen last van een terugloop in het aantal bezoekers?
Dat steeds meer homokroegen sluiten, heeft te maken met internet. Vroeger was de homokroeg een ontmoetingsplek. Nu ontmoeten homoseksuelen, en mensen in het algemeen, elkaar steeds vaker via internet. Bovendien willen homo’s geaccepteerd worden, wat steeds meer het geval is. Door acceptatie wordt de behoefte aan een aparte kroeg minder. De Lollipop is echter nog steeds relevant omdat het café niet een homokroeg is. De Lollipop is gay-minded, maar iedereen die open staat voor andermans waarden is welkom en voelt zich thuis in het café.

Wat vond jij van de publiciteitsstunt Gay Village, de omheinde wijk voor LHBT’s?
In eerste instantie heb ik het idee voor een aparte wijk voor LHBT’s afgekeurd. Gelukkig bleek Gay Village een publiciteitsstunt te zijn. Het zou belachelijk zijn als mensen achter hekken worden gezet, omdat de staat haar burgers geen veiligheid op straat kan verschaffen. Voor sommige mensen klinkt een omheinde wijk weliswaar veilig, maar als je je van de rest van de maatschappij afsluit, stel je jezelf juist kwetsbaarder op. Uiteindelijk zul je je toch buiten de veilige omheiningen moeten begeven, onder andere om te kunnen werken.

Besteedt de Lollipop aandacht aan de zichtbaarheid van LHBT’s?
Voor het eerst werd in de Lollipop Miss Travestie Tilburg verkozen. De verkiezing was een daverend succes en zal volgend jaar opnieuw gehouden worden. Ook wordt ieder jaar in november Lollipops Next Top Model verkozen. Jongens kunnen zichzelf aanmelden en worden gevraagd om voor een jury op de catwalk te lopen in avondkleding, badkleding en vrije keuze. De winnaar van Lollipops Next Top Model en de winnares van de Miss Travestie Tilburg verkiezing zijn beide een jaar lang het gezicht van de Lollipop en zorgen zo voor meer zichtbaarheid van de LHBT-gemeenschap. Ook de evenementen op zich leveren een bijdrage aan meer zichtbaarheid.

Naast het vijftienjarig bestaan van de Lollipop vier je ook dat je vijf jaar lang de eigenaar bent. Wat is je beste ervaring in de afgelopen vijf jaar?
Toen ik vijf jaar geleden de Lollipop kocht, had ik bij wijze van spreken nog nooit een bierfust aangesloten. Drie weken na de overname van het café werd Roze Maandag gevierd, en moest ik alle voorbereidingen af hebben. Dat werd één grote ramp. Nu vijf jaar verder heb ik alle voorbereidingen zonder stress geregeld. De afgelopen jaren heb ik samen met mijn man Richard en een geweldig team van personeelsleden de Lollipop gemaakt tot wat het nu is.