Donderdag begint met een serieus maar belangwekkend evenement: de 3de PRIDE WALK tegen homofobie en anti-homogeweld, gevolgd door feest. Vrijdag is er de 10de editie van de hysterische DRAG OLYMPICS en daarna wordt er gedanst. En op zaterdag is er iets nieuws: HOMOMO:DISCOCO, een dag lang melodieuze, opzwepende en dansbare discostampers in een niet te versmaden mix van vintage en modern. Behalve een groot podium zijn er twee bars en verschillende eetkraampjes. De toegang is gratis.

‘Naar vriendschap zulk een mateloos verlangen’ – deze dichtregel van schrijver Jacob Israël de Haan is gebeiteld in het roze graniet van het Homomonument. Aan de voet van de Westerkerk, in het hart van Amsterdam, is dit sinds 1987 dé plek om stil te staan bij alle lesbo’s, homo’s, bi’s en transgenders (LHBT’s) die vanwege hun seksuele geaardheid werden en worden vervolgd. De drie roze driehoeken, die samen één grote driehoek vormen, symboliseren het verleden, het heden en de toekomst van de LHBT-gemeenschap. Het Homomonument is een levend monument: een plek om te herdenken, te demonstreren én te feesten.

Tweemaal per jaar wordt er dan ook gedanst op het Homomonument: in de lente op Koningsnacht, Koningsdag en Bevrijdingsdag en in de zomer drie dagen lang tijdens Amsterdam Gay Pride. De feesten trekken steevast duizenden bezoekers. Het zijn de enige niet-commerciële openluchtfeesten in Amsterdam voor en van LHBT’s, die bekostigd worden uit de baromzet en mogelijk gemaakt door zo’n 200 vrijwilligers. Kom deze Gay Pride ook dansen op het Homomonument!

Donderdag 31 juli | 17:00-24:00 | PRIDE WALK & PARTY
Vrijdag 1 augustus | 18:00-01:00 | DRAG OLYMPICS & DANCE
Zaterdag 2 augustus | 13:00-01:00 | HOMOMO:DISCOCO