1. De nieuws- en politiekjunk

Deze gay is altijd op de hoogte van belangrijk maatschappelijk-actuele thema's. Begin jij trots over dat ene nieuwe initiatief van het COC, pakt hij je zin halverwege af en voegt er nog twaalf reuze interessantje weetjes en achtergrondfeitjes aan toe. En ga maar niet in discussie, want deze know-it-all weet écht altijd net iets meer dan jij en lult je toch wel onder de tafel. Gezellig want: hoe frustrerend je het ook vindt dat 'ie altijd z'n dagelijkse Blendle-stukjes met je deelt incl. historische feitjes;  zo'n wandelende krant heb je nodig om zelf ook scherp te blijven. Plus je hebt altijd een perfecte hulplijn achter de hand, mocht je ooit op het punt staan miljoenen te winnen.

 2. LHBTcommunityboy AKA moraalridder

Deze guapo is in tegenstelling tot een groot deel van ons toch best behoorlijk onbevooroordeeld. Bovendien ziet de communityboy LHBT's als echte groep, saamhorigheid boven alles! Immers, als we op elkaar haten, hoe kunnen we dan verwachten dat de rest van de wereld dat niét doet? Gezellig want: Ok, die edgy grapjes kun je bij hem beter niet maken, maar eigenlijk  zou de wereld een mooiere plek zijn als er meer van dit soort moraalridders waren. Geef toe.

3. Breed geïnteresseerd en tikkeltje elitair

Terwijl jij op Queerty aan het genieten bent van een Wat als drie superhete celebs met elkaar zouden aanpappen-artikel, of in één keer alle afleveringen van The Mindy Project verorbert, bezoekt hij opereavoorstellingen, lezingen en wijdt hij zaterdagmiddagen aan musea. Natuurlijk ben je zelf ook niet vies van culturele ondernemingen, maar soms is het kijken van een ordinaire realityserie nodig om te ontstressen. Waarom hij toch gezellig is?  Ja oké, hij is een beetje pretentieus, maar banale gesprekken voer je al genoeg met je andere vrienden. Af en toe een avond met mr. elitair werkt geestverrijkend. Bonus: dit soort types hebben altijd overal extra korting waar jij ook van kan meegenieten.

Krijg je geen genoeg van dit lijstje? Lees Musto's artikel, waarin hij twaalf sereotypes beschrijft, hier. En zijn, iets minder positieve, prequel hier. Overigens verscheen in de maart issue van Gay&Night magazine ook een verhelderend artikel over stereotypes, hierzo.

Bron Out Magazine