Walloy van Gelderen zegt dat hij door zijn buren is weggepest uit een wooncomplex in Helmond. Hij zou dit ook hebben aangegeven bij de woningbouwvereniging. Hij en zijn partner zouden onder andere zijn aangevallen door een buurman. In eerste instantie pakte de woningbouwvereniging de zaak goed op. De buurman werd meteen aangesproken op zijn gedrag. Volgens het College liet Volksbelang het daarna behoorlijk afweten.

Volksbelang benaderde de zaak alsof het een gewone ruzie zou zijn tussen buren die elkaar niet goed liggen. De woningbouwvereniging onderzocht te weinig of er misschien sprake zou zijn van homohaat en luisterde meer naar de buren dan naar de huurder.

De huurder stapte eerder al naar de rechter om te eisen dat zijn buren zouden verhuizen. Op dat moment woonde hij enkele maanden elders omdat hij zich ernstig bedreigd zou hebben gevoeld. De rechter wees die eis af omdat Van Gelderen een andere procedure moest volgen. Bovendien verweet de rechter hem dat hij achterstallige huur moest betalen.

Van Gelderen laat aan Omroep Brabant weten tevreden te zijn met de uitspraak van het College en hoopt dat andere homoseksuelen hier moed uit kunnen putten. 'Ik wil een voorbeeld zijn voor andere homo’s die worden weggepest.' 

Bron: Omroep Brabant