De tijd is gekomen voor Linda om het stokje over te dragen aan een nieuwe homomoeder! De redactie deed een pittige voorselectie en kwam zo tot de volgende genomineerden:

Ilse DeLange
Ze won dit jaar bijna wat vaak ‘het LHBT-equivalent van het EK’ genoemd wordt: het Eurovisie Songfestival. Ilse is die ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’-meid die met niet al te veel opsmuk toch een goede indruk weet te maken. En hoewel ze meteen na het Songfestival door haar partner Waylon werd verlaten, hoefde ze maar met haar vingers te knippen, met dat heerlijke Twentse accent ‘Next!’ te roepen, en er stond alweer een vervanger voor haar klaar. Zo zien we het graag!

Anita Meijer
Ze bewees het onlangs weer op de Closing Party van de Amsterdam Gay Pride: je kunt allemaal sambameiden met veren laten invliegen uit Brazilië, of een of andere Amerikaan-met-mondharmonica uit de Amerikaanse bayou, maar het wordt pas écht feest als Anita Meijer met haar autootje vanuit Blaricum komt aangereden. Haar hit ‘Why Tell Me Why’ is nog steeds op menig gayfeestje te horen en ze is een graag geziene gast op de Amsterdam Gay Pride, Roze Maandag en de Rotterdamse Keerweer Parade.

Patty Brard
Als een soort Beyoncé avant la lettre brak zij in de jaren 70 door met de meidengroep Luv’. Uiteindelijk gaat Patty vooral tv-werk doen met programma’s als Patty’s Posse en natuurlijk het legendarische Patty’s Fort. Later deze maand is ze te zien in Patty’s Big Fat Ibiza Wedding. Patty heeft geen blad voor de mond en spreekt zich vaak uit over gay topics. In 1993 ging Patty failliet, dus ze weet hoe het is om alles te verliezen en opnieuw te moeten beginnen. Iets waar menig LHBT uit een minder ruimdenkend milieu zich in zal kunnen herkennen.

Raffaëla Paton
Ze won de derde editie van Idols, maakte in 2011 bekend biseksueel te zijn en deed in 2012 mee aan het Nationaal Songfestival met het nummer ‘Chocolatte’. Deze biseksuele dame heeft de nodige problemen gehad met haar Jehova-verleden. Problemen die zelfs leidden tot een zelfmoordpoging. In 2013 fungeerde ze als ambassadrice van de Amsterdam Gay Pride en nam ze de videoclip ‘I Am Proud’ op. Ze hoopte zo te helpen om de acceptatie van LHBT’s te vergroten, nadat ze schrok van berichten over jongeren die zelfmoord plegen, omdat ze gepest worden vanwege hun geaardheid.

José Hoebee
Ook José maakte deel uit van Luv’, en had nadat de groep uit elkaar ging hits met de nummers ‘I Will Follow Him’ en ‘Secret Love’. Inmiddels werkt ze hard aan een comeback: haar single ‘Noheyo’ verscheen in juni en ze trad dit jaar nog op in de Roze Maandag express richting Tilburg, deed mee aan de Pride optocht en was te zien in Roy Donders’ Paleis. Eerder dit jaar trad ze ook op tijdens het Utrechtse Midzomergracht festival en ze voer begin deze maand mee tijdens de Amsterdamse Gay Pride.

Het is niet meer mogelijk om te stemmen.