Tijdens een bijeenkomst in Astana beweerde Tasmagambetov verder dat moderne technologie gevaarlijk voor kinderen is, omdat media dit gebruiken om ze te ‘brainwashen’. Bovendien zouden 'onacceptabele zaken' genormaliseerd worden op social media.

De media gebruiken volgens de burgemeester ook technieken om de publike opinie te indoctrineren. Als voorbeeld noemt hij homoseksuele relaties die lang verboden waren en nu op grote schaal worden geaccepteerd. 'Ik denk dat je zelf kan zien hoe het onderwerp door internationale media wordt gepromoot. Wat staat ons nog meer te wachten?' De burgemeester wil in Astana zoveel mogelijk doen om die 'internationale manipulatie' te bestrijden.

Kazachse homoseksuelen moeten op hun tellen passen in hun land, ondanks het feit dat de grondwet gelijke rechten voor allen bepaald, en er al jaren geen wettelijk verbod op homoseksualiteit geldt. In besloten clubs kunnen ze redelijk zichzelf zijn, maar in het dagelijks leven heerst er onbegrip en is er veel discriminatie.

Bron: Pink News