De 18-jarige Connor Huntley werd door zijn nieuwe huisgenoot Joseph Williams aangevallen terwijl hij lag te slapen.

In het ziekenhuis werd de hamer verwijderd. Huntley heeft nu voorgoed schade opgelopen aan zijn hersenen. De BBC meldt dat de jongen regelmatig make up en vrouwenkleding droeg. Hij woonde nog maar net in de flat en kende zijn huisgenoot Williams dus niet goed. 

De twee ontmoetten elkaar eind mei, toen hun huisbaas Huntley de sleutels van zijn nieuwe woning gaf. Volgens aanklagers waren de twee niet bepaald gelijkgestemden. Zo zou Williams katholiek zijn opgevoed en zou hij regelmatig homofobe uitspraken hebben gedaan. 

Huntely werd 's ochtends gevonden door een vriend. Hij lag op de grond met een hamer die in zijn schedel was geslagen. Williams zou hebben toegegeven dat hij zijn huisgenoot had aangevallen omdat zijn eigen mentale gezondheid achteruit zou zijn gegaan. 

Volgens aanklagers is het duidelijk dat het om een poging tot doodslag ging. 'Als je iemand in zijn slaap zo hard met een hamer slaat, is het duidelijk je bedoeling diegene te vermoorden.'

Verder zou Williams zich tegen buren ook negatief hebben uitgelaten over zijn nieuwe huisgenoot. Hij zou zelfs gezegd hebben dat hij er niet zeker van was of hij wel zou kunnen leven met Huntley zonder hem te slaan. Nu ontkent Williams dat het om een poging tot doodslag ging. De zaak loopt op dit moment nog.

Connor Huntley

Bron: Pink News