Foto: Jan-Willem van der WalOok op de redactie van Winq.nl kwam een bericht binnen, waarin de dood van David van Buggenhout door een familielid bevestigd werd. Het bericht was volgens het familielid bedoeld om 'iedereen te verwittigen dat David overleden is aan een overdosis alcohol op vakantie in Kroatië'. Het familielid vraagt ook om de media in te lichten 'waar David voor werkte onder zijn werknaam Philippe Delvaux'.

Nu wordt echter beweerd dat David van Buggenhout springlevend is, maar niet meer met het personage Philippe Delvaux geassocieerd zou willen worden. Hij zou gewoon met een vriendin op vakantie zijn in Kroatië en zelf hebben bedacht om het personage Philippe Delvaux te laten 'sterven' zodat hij niet meer alleen gezien zou worden als ex-pornoster.

Of het (laten) versturen van een overlijdensbericht, waarin de naam van het personage slechts zijdelings genoemd wordt, daarvoor de juiste manier is, valt te bezien...

Update: inmiddels blijkt de Wikipediapagina van Philippe Delvaux ook verwijderd te zijn, 'in verband met privacy van betrokkene (zijn wens) gecombineerd met zeer kleine encyclopedische relevantie en voordurend schenden privacy en in strijd met WP:BLP'.

Foto: Jan-Willem van der Wal