Het bestuur hoopt dat Baay na behandeling terug kan komen. Ze wordt behandeld voor kanker. Vorig jaar oktober kwam ze in de Kamer in de plaats van Krol. Die stapte toen op, nadat duidelijk was geworden dat hij als hoofdredacteur van de Gaykrant geen pensioenpremie had afgedragen voor zijn werknemers.

NOS-verslaggever Ron Fresen denkt niet dat Krol van plan is het Kamerlidmaatschap na een paar weken alweer de rug toe te keren.

Krol zei vrijdag dat hij spijt heeft van de beslissing destijds om op te stappen en dat zijn vertrek heeft bijgedragen aan een bepaalde beeldvorming.'Mensen leren van fouten en wat er toen met die pensioenen is gedaan, gebeurde in overleg met de werknemers. Toen het daarna beter ging met de Gaykrant, zijn de medewerkers ook weer teruggekomen in het pensioenfonds.'

De man die subsidiegeld gebruikte voor zijn seksshop, had al verschillende keren gezegd dat hij graag weer een functie wilde bij 50Plus. Ook volgens Koopman hebben veel van de verwijten aan Krol te maken met beeldvorming. 'En geen van de feiten is zo verontrustend dat er voor ons aanleiding was om ons van hem af te keren.' En dat terwijl de beste man twee ton gebruikte om rekeningen van zijn eigen bedrijven te betalen. Wat vinden jullie van dit besluit van de 50PLUS-partij?

Bron: NOS.nl