'De verhalen zijn een goede parallel met de strijd die wij in onze wereld voeren tegen het beëindigen van discriminatie tegen onze gemeenschap", zegt Lorri L. Jean van het centrum. 'Daarmee zijn de levens van veel kinderen die homoseksueel, biseksueel of transseksueel zijn ingrijpend verbeterd, evenals die van vele volwassenen.'

Marvel viel ook in de gratie bij het Amerikaanse publiek door aan te kondigen dat Captain America voortaan door een zwarte Amerikaan gestalte wordt gegeven en werd Spider-Man door een Latino vertolkt. Daarnaast verscheen een nieuwe strip, Ms. Marvel, met een Amerikaans-Pakistaanse moslima in de rol van superheldin. Ook publiceerde de studio een strip waarin het eerste huwelijk tussen twee mannelijke superhelden plaatsvond.

Naast Marvel worden ook Star Trek-acteur George Takei en zijn man Brad op de 45e editie van het LGBT-gala op 8 november in het zonnetje gezet. Takei, die in de serie Star Trek de rol van Hikaru Sulu speelde, heeft zich sinds zijn coming-out in 2005 ingezet voor de LBGT-gemeenschap. In 2008 trouwde hij met zijn vriend Brad Altman. In de dit jaar verschenen documentaire To Be Takei wordt een openhartig beeld geschetst van het leven van de 77-jarige acteur en zijn man.

Bron: Indiewire