Het is goed dat deze Coming Out Dag in het teken staat van biseksualiteit. Uit onderzoek van het COC blijkt namelijk dat er binnen de LH(B)T gemeenschap nog steeds vooroordelen bestaan ten aanzien van biseksualiteit. Het onderzoek, uitevoerd door het Amsterdam PinkPanel van COC Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam, laat zien dat een kwart van de respondenten geen date met een biseksuele vrouw of man wil. Bijna veertig procent wil geen relatie met een biseksueel persoon. Ook uit onze recentste Hot or not blijkt dat een groot deel van de gay community toch niet bijster positief is over biseksualiteit.

Omgeving
In de directe omgeving van de biseksuele vrouw of man is acceptatie ook geen vanzelfsprekendheid. Zo geeft 65 procent aan weleens negatief te zijn bejegend vanwege haar of zijn biseksualiteit. Het overgrote deel van de negatieve uitingen wordt gedaan door heteroseksuele mannen.

Positief
Biseksuelen zélf schatten de mate van hun sociale acceptatie positief in. Meer dan driekwart van de ondervraagde biseksuelen is tevreden, tot zeer tevreden, over de kwaliteit van haar of zijn leven. Wel geeft zeventig procent van de respondenten aan dat het goed zou zijn als er meer aandacht komt voor biseksualiteit en de emancipatie van biseksuelen. “Laat Coming Out Dag 2014 hiervoor het daverende startschot zijn!”, aldus Peter de Ruijter, ad interim voorzitter van COC Amsterdam.

Hangt jouw poster al?
Het COC verspreidde de afgelopen dagen honderdduizenden Coming Out Dag-posters. Dat gebeurde onder meer via de Metro van 10 oktober, LHBT-horeca en de twintig COC-lidverenigingen in Nederland. Ook is de poster te downloaden op COC.nl. De belangenorganisatie hoopt dat mensen de poster vandaag voor het raam, op hun werkplek of op een andere zichtbare plek hangen en zo laten zien dat bi’s zich altijd en overal vrij moeten voelen om uit de kast te komen.