Rainbowgemeenten
De deelnemende gemeenten zijn Alkmaar, Almere, Amersfoort, Amsterdam, Arnhem, Breda, Capelle aan de IJssel, Delft, Den Haag, Deventer, Dordrecht, Drechterland, Eindhoven, Enkhuizen, Enschede, Goes, Groningen, Haarlem, Heerlen, Hengelo, ’s Hertogenbosch, Hoorn, Koggenland, Leeuwarden, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Lelystad, Maastricht, Medemblik, Middelburg, Nijmegen, Opmeer, Oss, Purmerend, Rotterdam, Sittard-Geleen, Stedebroec, Súdwest-Fryslân, Tilburg, Utrecht, Vlissingen, Westland, Zoetermeer, Zwolle. De actie is op Twitter te volgen via #regenboogvlag2014 en #comingoutdag2014. 

Coming Out Dag bij Movisie
Movisie ondersteunt gemeenten bij hun LHBT-beleid. Juul van Hoof, projectleider Lokaal LHBT-beleid: 'Coming-out is een Westers principe, maar natuurlijk moet iedereen zelf de keuze kunnen maken om wel of niet uit de kast te komen. Dat kan namelijk soms levensgevaarlijk zijn, bijvoorbeeld in culturen waar familie-eer een belangrijke rol speelt. De verantwoordelijkheid van de overheid en van maatschappelijke organisaties is om ervoor te zorgen dat mensen veilig uit de kast moeten kunnen komen als zij daar zelf voor kiezen.'

Het hele jaar door
De Coming Out Dag vindt officieel plaats op zaterdag 11 oktober en duurt een dag, maar de boodschap van de gemeenten geldt het hele jaar. Al sinds 2008 heeft een aantal gemeenten afspraken met de rijksoverheid over inzet op veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie. Mensen, bedrijven en maatschappelijk instellingen hebben een eigen verantwoordelijkheid om de positie van LHBT's te verbeteren.