IBM is het grootste informatietechnologiebedrijf ter wereld. Het bedrijf heeft vestigingen in meer dan 70 landen waar in totaal zo’n 350.000 mensen werken voor klanten in zo'n 174 landen. Het bedrijf doet het wat diversiteit betreft al jaren goed. Zo was IBM het eerste bedrijf in Amerika dat vrouwen en 'kleurlingen' aannam. Ook in 2010 was IBM het meest homovriendelijke bedrijf ter wereld. 

Grootschalig onderzoek
Het LHBT-beleid en praktijk op de werkvloer werd wereldwijd onderzocht. 19 vooraanstaande werkgevers, met meer dan 1,9 miljoen werknemers in 96 landen namen deel aan dit onderzoek en leverden daarvoor zelf de gegevens aan. De deelnemende bedrijven scoorden goed op het gebied van beleid en communicatie, maar de implementatie, voortgangsmeting en betrokkenheid bij LHBT-leveranciers en klanten laat nog veel te wensen over.

De top-5 werkgevers 
1. IBM (VS): 86%
2. Dow Chemical (VS): 80%
3. BNP Paribas: (Frankrijk) 76%
4. Shell (Nederland): 73%
5. Cisco Systems (VS): 67%

Verschillende sectoren
De Global Benchmark laat ook het onderscheid naar sectoren zien. De sector IT en Technische Dienstverlening scoort het hoogst met 64%, de Financiële en de Publieke Sector scoren duidelijk lager met respectievelijk 51% en 34%.

Best practices
Voorbeelden van best practices onder de deelnemers aan het onderzoek zijn brochures over het LHBT-bedrijfsbeleid meesturen met de salarisstrook, het aanstellen van een manager voor het wereldwijde LHBT-beleidsprogramma en het specifiek opnemen van transgenders in zorgverzekeringen voor werknemers.

Workplace Pride
De organisatie Workplace Pride heeft als doel om de situatie op de werkvloer voor LHBT's te verbeteren. De organisatie streeft naar volledige acceptatie en zichtbaarheid van LHBT's op de werkvloer. 

Benchmark
De Global Benchmark is ontwikkeld door Workplace Pride met steun van de Universiteit Leiden en van belangrijke werkgevers in verschillende landen. De Benchmark geeft de ideale situatie weer voor LHBT-inclusie op de werkvloer op een internationale schaal en is in eerste instantie ontwikkeld voor gebruik bij multinationals. Het doel is management te voorzien van gegevens over de stand van zaken wat betreft LHBT-inclusie in het eigen bedrijf en daarmee verbetering mogelijk te maken.