Veel bedrijven hebben de afgelopen jaren diversiteit op de werkvloer gestimuleerd, maar toch heeft dit blijkbaar niet mogen baten. Volgens directeur David Pollard kijken bedrijven onvoldoende naar de effectiviteit van hun inspanningen omtrent diversiteit. 'Nederlandse werkgevers gaan ervan uit dat alles in de wet is geregeld en leunen dan achterover', aldus Pollard tegenover de Volkskrant.

Werkgevers vergeten volgens de directeur verder te kijken. 'Zicht op de specifieke vragen waarmee iemand zit, is er daardoor nauwelijks. Bedrijven als ING, PostNL en Philips komen gemiddeld niet verder dan een 3,7 als rapportcijfer op criteria als de interne communicatie en het meten van resultaten. Internationaal ligt het gemiddelde op een 4,8. Daardoor zou nog steeds een kwart van de LHBT's richting collega's niet uit de kast komen. Ook zit een extreem groot deel van transgenders werkloos thuis.'

Overigens scoren niet alle Nederlandse bedrijven slecht. Het Nederlandse Shell staat op de vierde plaats van meest LHBT-vriendelijke bedrijven ter wereld. Het Amerikaanse IBM (International Business Machines Corporation) is favoriet en werd uitgeroepen tot meest LHBT-vriendelijke werkgever.

Bron: Volkskrant