Voorzitter van het CDA in Hellevoetsluis, Hans Meerman, reageert geschrokken. 'Dat is niet de CDA-cultuur', zegt Meerman tegenover het AD. Zijn vrouw, fractievoorzitter Cilia Meerman, noemt de uitlatingen 'vreselijk'. Het duo wilde gisteren een stevig gesprek met Vreeling, maar die had zich toen al teruggetrokken als bestuurslid én steunfractielid. Hij zegt op persoonlijke titel te hebben geschreven en neemt ook niets van zijn uitlatingen terug. Wel heeft hij het CDA laten weten dat zijn opvattingen niet stroken met die van de partij. 'Een heel juiste constatering', aldus Hans Meerman.

Vreeling kwam binnen het CDA al eerder in opspraak. Hij wilde ooit een 'stille tocht' op touw zetten voor de opgedoekte jongerenraad. 'Dat is ongepast. Zoiets doe je bij ernstige zaken, niet bij het stoppen van een jongerenraad', reageerde de partijvoorzitter.

De jonge politicus werd vorig jaar door het stadsbestuur uit de jongerenraad gezet. De jongerenraad voelde zich beledigd nadat hij een foto van drie ezels op Twitter zette en erbij meldde dat dit burgemeester en wethouders van Hellevoetsluis waren.

Het jaar ervoor pakte de politie hem bovendien op omdat hij een kwetsende tekst had getwitterd na de zelfmoord van een 13-jarig meisje. Vreeling schreef: 'Even mijn bangalijst bijwerken. Er viel iemand af'.

Bron: AD