Het hooggerechtshof is van mening dat artikel 377A, dat intimiteit tussen homoseksuelen verbiedt, niet in strijd is met wetgeving rondom gelijkheid en vrijheid. 

'De beslissing van het hooggerechtshof is een verschrikkelijke tegenslag voor homoseksuele mensen in Singapore. Zij willen net als ieder ander zonder bemoeienis van de overheid in vrede kunnen leven', zegt Boris Dittrich, directeur van de LHBT-tak van Human Rights Watch. 'De uitspraak vertrapt fundamentele rechten op privacy, gelijkheid en non-discriminatie.'

De wet die homoseksualiteit criminaliseert houdt in dat 'homoseksuele handelingen' met twee jaar gevangenisstraf bestraft kunnen worden. De wet stamt uit het koloniale tijdperk en werd tot nu toe nauwelijks gehandhaafd.

Afgelopen zomer demonstreerden 26.000 mensen in Singapore voor homorechten. Betogers kwamen in roze kledij bijeen om in het Hong Lim Park een 'roze stip' te vormen. Moslims en christenen kwamen ook in kleinere getale in het wit bijeen om te protesteren tegen de acceptatie van homoseksualiteit.