‘Gay sex pics’ en ‘gay porn pics’ staan bovenaan in de Google trends statistieken wereldwijd. Met op de tweede en derde plek Zuid-Afrika en Nigeria. Pas op de zevende plek vinden we Australië, die gevolgd wordt door andere westerse landen als Groot-Brittannië en Canada. Nederland was niet eens in de top tien te vinden.

Keniaanse antihomowet
Dat dit resultaat opmerkelijk is blijkt ook als we naar de ontwikkelingen kijken op het gebied van homorechten in Kenia. Recentelijk was er in het land sprake van een wet die homoseksualiteit zou bestraffen met celstraf of zelfs de doodstraf. Dit zou zijn om “De cultuur van het Keniaanse volk te beschermen', aldus Edward Onwong’a Nyakeriga, de man die het wetsvoorstel schreef.

Nyakeriga heeft overigens naar eigen zeggen nooit een homoseksueel persoon ontmoet. Hij kan zich vaag herinneren dat er in zijn dorp van herkomst, Mogweko Village, een meisje van school was gestuurd omdat ze ervan verdacht werd lesbisch te zijn. Nyakeriga is van mening dat buitenlandse homoseksuelen in Kenia gestenigd moeten worden; Keniaanse homoseksuelen kunnen levenslang verwachten als het aan hem ligt. 

Bron: Pink News - Daily Nation