Houten objecten in de vorm van penissen worden achtergelaten in de grot als offer aan de godin Phra Nang maar een plastic dildo uit de fabriek wordt niet gewaardeerd. Volgens de legende was Phra Nang de vrouw van een visser die op zee verdween. Ze leefde tot haar dood in de grot, wachtend op haar echtgenoot.

Als je een houten penis achterlaat in de grot zou dit moeten leiden tot het vinden van ware liefde. Terwijl de burgers ontzet reageerden op de vondst van een plastic genotsknots, gaat de lokale ordehandhaving ervan uit dat het om een fout van een toerist gaat. 'We willen dat de toeristen zich ervan bewust zijn dat seksspeeltjes geen geschikt offer zijn en ervoor zorgen dat dit in de toekomst niet weer gebeurt', aldus Komart Paenkerd van het lokale culturele bureau.

Slechts één aanstootgevend item werd gevonden na een grondige zoektocht door de houten offers. Dit ondersteunt verder de theorie van een eerlijke fout.

'Laat het onze politie weten als je iets vindt wat niet thuishoort in de heilige grot', aldus Wiyada Srirangkul van het toerismebureau in Krabi in een oproep. Met dit statement willen de autoriteiten in Krabi ervoor zorgen dat er in de toekomst geen plastic penissen worden achtergelaten waar ze niet thuishoren. 

Bron: Phuket gazette / foto: Kritsada Mueanhawong