Al in de jaren tachtig werden er lesbiennedagen georganiseerd. Maar het einde van de L-Day in 2013 was ook het einde van dit soort ontmoetingsdagen voor deze doelgroep. Nu biedt het Roze Huis een waardige opvolger: De L-Week.

Met steun van de stad Antwerpen heeft het Roze Huis een tiendaags evenement opgezet waar allerlei activiteiten zullen worden georganiseerd. De week is bedoeld als een manier om het welzijn van de vrouwen te verbeteren en als ontmoetingsmogelijkheid voor vrouwen die van vrouwen houden.

Potjes en pannen
Een van de hoogtepunten van de L-week is de kookworkshop van Amber De Wispeleir, winnares van ‘Mijn Restaurant’. Daarnaast zullen er verschillende ontspanningsmogelijkheden zijn met sportactiviteiten als zwemmen, wandelen of mediteren. Voor de cultuursnuivers zijn er verschillende films te bekijken en speciaal voor 50-plussers wordt er een dansnamiddag georganiseerd.

Liefde kan gevonden worden in het laatste weekend van de L-week. In samenwerking met de Vlaamse koepel çavaria zal er een women-only speeddating evenement zijn (L-Spot).

De L-week loopt van vrijdag 27 tot zondag 16 november 2014 in Antwerpen. Meer informatie en de volledige agenda vind je op de website van Het Roze Huis. 

Bron: Het Roze Huis