1. James Bond
Wie natuurlijk ontzettend thuishoort in dit rijtje is James Bond. De man waarmee we allemaal onze martini wel zouden delen, altijd in smetteloze pakken en met quasi-nonchalante houding en droge oneliners. Van de immer-charismatische Sean Connery tot ruwe bolster Daniel Craig; 007 heeft zijn flawless uitstraling te danken aan een eindeloze rits top-notch acteurs.
Sean Connery als Bond in Goldfinger. Connery vertolkte de rol van stylish superspion van 1962 tot 1971.Connery's Bond maakte het driedelige pak weer razend populair.
Get the look: Sean Connerys Bond
Klassiek colbert C&A: € 79,-

Suitsupply: € 379,-
Get the look: Daniel Craigs Bond
De moderne 007-agent, AKA Daniel Craig, liet ons zien dat je geen pak nodig hebt om er sophisticated uit te zien.Mango: € 39,99

Witte jeans van Mango: € 49,99
2. Jacob Palmer AKA Ryan Gosling (Crazy Stupid Love)
Vrouwenmagneet Jacob Palmer wordt in de gezellige romcom Crazy Stupid Love vertolkt door de immer heerlijke Ryan Gosling. Hij draagt voornamelijk hagelwitte overhemden met het boord ontknoopt. Soms met een blauwkleurig, soms met een bordeauxkleurig jasje. Zijn pompadour kapsel was hot in de 50's, maar is nu ook weer helemaal hip. Ga je voor deze  look? Combineer dan zo'n net jasje met een zonnebril, ring of horloge, laat een stoppelbaardje staan én kies voor een 50's kapsel. Het tweedelige, marineblauwe pak uit de film is overigens te koop op Farfetch.com, maar voor wie geen toereikend budget heeft (het kreng kost 1500 euro), hebben wij ook een aantal goedkopere alternatieven.
Well hello!Suitsupply: € 469,-Zara: € 119,-
Mango: € 79,99River Island: € 120,-
3.Sir Charles Lytton AKA David Niven (The Pink Panther)
David Niven als de rijke flirt en juwelendief Sir Charles Lytton/the Phantom. Dit personage is ontzettend Brits en evenzo stijlvol. Van het roodkleurige dinnerjasje tot zijn groene wollen vest én de befaamde Prins Albert-schoenen. Ze worden ook wel Hefshoes genoemd, naar Playboyoprichter Hugh Hefner, een fanatieke drager.
Bijenkorf: € 179,95 

 WE: € 30,-Asos.com: € 199,05
In de volgende Throwback Thursgay zetten we nog meer fijne filmpersonage-looks voor je op een rijtje.
----
TEKST: Naz Taha