E. wordt verdacht van het laten ondertekenen van twijfelachtige investeringsovereenkomsten. De politie bevestigt dat er onderzoek wordt gedaan naar de man wegens oplichting. Momenteel wordt vermoed dat hij naar het buitenland is gevlucht met grote hoeveelheden geld.

Hans van Gemmert (die samen met zijn ex-partner eerder werd weggepest in Utrecht) spreekt zich uit over de verdachte. Een goede vriend van hem is ook opgelicht voor bijna 16.000 euro. ‘Ik treed naar voren, omdat de slachtoffers zelf niet in de publiciteit willen komen. Ze schamen zich ervoor dat ze hier zijn ingestonken', aldus Van Gemmert tegen De Telegraaf.

Gekke Gerrit
De verdachte benaderde de slachtoffers via het internet op een datingsite, hier gaf hij zich uit onder de naam Gerrit. Hij won het vertrouwen van de slachtoffers en vertelde deze vervolgens over zijn bedrijf en kwam met overeenkomsten die hij door de mannen liet ondertekenen.

De zus van E., met wie hij een vof had, gaat haar broer opgeven als ‘vermist’ maar ze vertelde wel dat hij ‘tonnen heeft meegenomen’. De politie van Oost-Nederland is bezig met een onderzoek: ‘Er zijn meerdere aangiftes van oplichting gedaan. Die bestuderen wij nu.’

Hans van Gemmert roept andere slachtoffers op om zich ook uit te spreken over E. ‘Samen met advocaat Yehudi Moszkowicz willen we een zaak starten om het geld terug te krijgen.’

Bron: De Telegraaf