Het is ongeveer vijf uur ‘s ochtends, Van Wort heeft net het café gesloten en is op weg naar huis wanneer hij een krantenbezorger tegenkomt. Vaak komt hij krantenbezorgers Robbert of Dirk tegen, dus begroet hij de man maar krijgt geen reactie.

Vuistslag

Van Wort loopt naar de krantenbezorger toe en ziet dat het Robbert noch Dirk is. Hij wil zijn excuses aanbieden voor de verkeerde begroeting maar voordat hij iets kon zeggen reageert de bezorger: ‘Vuile kankerkomo, rot op!’ Een vuistslag tegen de neus volgt en Van Wort belandt op de weg. ‘Gelukkig kwam er geen auto aan’ aldus Van Wort.

 

Hij weet weer op te staan en krijgt een tweede klap. Van Wort vlucht maar wordt achtervolgd. ‘Naar mijn idee was hij nog niet klaar met me.’ De café-eigenaar woont gelukkig niet ver van het café en weet zonder een derde klap thuis te komen. Hij roept zijn vriend die geschrokken naar beneden komt.

Aanhouding

De politie wordt die dag gebeld en houdt een 51-jarige man uit Haarlem aan die verdacht wordt van de mishandeling. Van Wort is flink geschrokken ‘Ik kan het nog niet beseffen. Ik ben gewoon in elkaar gemept door een krantenbezorger.'

 

De vorige eigenaar van het café moest enkele maanden geleden noodgedwongen sluiten. In augustus werd het faillissement uitgesproken, maar Van Wort en zijn vriend werkten hard en in september kon het café heropend worden. ‘Ik en mijn vriendje hebben de afgelopen tijd zo hard gewerkt om het café open te houden en dan gebeurt dit’ aldus Van Wort.

Gelukkig laat Van Wort zich niet uit het veld slaan door de mishandeling: ‘Ik sta straks gewoon weer in het café.’

Bron: RTVNH