Terwijl de conservatievelingen nog streven naar de oude doelstelling van de KKK, streeft Abarr naar een groep voor een sterk Amerika. ‘Witte superioriteit is de oude Klan, dit is de nieuwe Klan.’

Rocky Mountain ridders
Hij noemt de groep de ‘Rocky Mountain ridders’, het niet-discrimenderende hoofdstuk zal vechten tegen de ‘new world order’. Leden zullen nog steeds de traditionele witte gewaden dragen en mee moeten doen met de geheime rituelen van de Klan. Abarr wil ook samen gaan werken met de ‘National Association for the Advancement of Colored People’ (NAACP) en noemt dit een ‘heel goede organisatie’.

Andere KKK leiders zijn niet te spreken over Abarr en zeggen dat dit voelt als ‘een spuug in het gezicht van de oprichters van de oprichters van de KKK’. Bradley Jenkings, de zogenoemde ‘imperial wizard’ (het landelijke hoofd van de KKK), zegt: ‘Deze man gaat in tegen elke verordening van de grondwet van de KKK’.

Aanpak moet heroverwogen worden
De Human Rights leiders weten niet goed wat ze met de ‘nieuwe KKK’ aanmoeten. Een van de leiders van de ‘Montana Human Rights Network’ zegt dat Abarr zijn aanpak moet heroverwegen. ‘Ze weten dat hun idealen niet populair zijn, dus ze proberen gematigd over te komen. Ik denk dat dit niet echt is. Als John Abarr echt wil hervormen zou hij überhaupt het label “KKK” kunnen laten vallen.’

Abarr hoopt dat mensen hem het voordeel van de twijfel willen geven. Hij zegt dat als mensen hem leren kennen ze zullen zien dat hij er klaar voor is de KKK in een andere, meer liefdevolle richting te sturen.

BRON: Queerty