Bij het onderzoek werden antwoorden op 2000 homogerelateerde vragen uit honderden enquêtes afgenomen tussen 1981 en 2014 onder de loep genomen en met elkaar vergeleken. Gezien er weinig bekend is over de acceptatie van homo's wereldwijd, biedt dit rapport interessante nieuwe inzichten. 

Nederland wint
In de lijst van Europese landen scoort Nederland het beste op het vlak van homo-acceptatie met een score van 97,8/100. Vlak daaronder vinden we Zweden (94,4/100) en Denemarken (93,1/100). België staat op de zesde plaats met 84,2/100.

Uit het onderzoek blijft tevens dat in Zuid-Amerika de acceptatie enorm kan verschillen per land: in Uruguay ligt de acceptatie op 34 procent tegenover 2 procent in Equador. In Afrika zien we vergelijkbare resultaten: Zuid-Afrika scoorde 28 procent op acceptatie tegenover 2 procent in Ghana.

Vrouwen, jongvolwassenen en hogeropgeleiden
Internationale en nationale resultaten geven aan dat bepaalde groepen in de samenleving homoseksualiteit meer accepteren dan anderen. Zo zijn vrouwen procentueel gezien meer geneigd homoseksualiteit te accepteren en datzelfde geldt voor jongvolwassenen, hogeropgeleiden en mensen die in verhouding minder vaak religieuze evenementen bezoeken.

Het volledige rapport kun je hier lezen. 

Bron: Norc