Qa-what?
Qatar is een Arabisch emiraat in het Midden-Oosten en ligt aan de Perzische Golf. 77,5 procent van de inwoners is islamitisch, 14,5 procent christelijk. De overige 8 procent volgt een andere religie. Het land is met 11.600 km² drie keer zo klein als Nederland. De temperaturen in het land waren eerder een punt van zorg (blijkbaar meer dan het standpunt van het land ten aanzien van homoseksualiteit). In de zomer komt de temperatuur namelijk niet onder de 25 °C en het kan oplopen tot en met 46 °C.

Creatieve oplossingen
In reactie op de zorgen over wat er met de homoseksuele fans zou gebeuren wanneer ze zich in Qatar bevonden reageerde de minister van sport, Salah bin Ghanem bin Nasser al-Ali, dat er 'creatieve oplissingen' zouden komen om de homoseksuele fans toe te laten.

'We bestuderen al deze problemen. We kunnen ons aanpassen, we kunnen creatief zijn om te zorgen dat mensen naar de wedstrijden kunnen komen en zich kunnen vermaken, zonder dat de essentie van onze cultuur verloren gaat en op een manier die hun voorkeuren respecteert', aldus Al-Ali.

Casey Stoney, de aanvoerder van het Engelse vrouwenvoetbalteam heeft alvast aangegeven de worldcup in Qatar te boycotten. Casey en haar partner Megan zijn momenteel in verwachting van een kind.

Bron: Pinknews