'Ik ben 38, en een alleenstaande vader van mijn 13-jarige zoon, 14 over een paar maanden. Een paar dagen geleden vroeg ik hem of ik zijn iPad mocht lenen. Na mijn eerste poging om iets op te zoeken op Google zag ik zijn zoek-geschiedenis. Het bevatte een hoop zoek termen zoals "Ik ben homo wat nu?" etc….' De vader schrijft in zijn eerste bericht dat hij zijn zoons geaardheid honderd procent accepteert. Hij heeft zelf in zijn jongere jaren wat flings gehad met mannen, maar zijn zoon weet hier niet vanaf. Hij vraagt: 'Wat zijn mijn opties? Moet ik wachten tot hij het mij vertelt? Of moet ik hem laten weten hoe ik er tegenover sta?'.

Anonieme tips
Hij, de anonieme vader die HeMeYou heet op website Reddit, maakte zich ook zorgen omdat hij had gemerkt dat zijn zoon niet zo lekker in zijn vel zat. Gelukkig waren de mensen op Reddit erg behulpzaam. Ze gaven verschillende tips zoals: 'Google: "Hoe vertel ik mijn zoon dat ik hem altijd zal steunen en van hem zal houden?" en laat dat achter in zijn zoekgeschiedenis' of 'Knoop een gesprek met hem aan over algemene zaken, zoals wat hij van het homohuwelijk vindt'.

De vader liet later weer van zich horen en bedankte de mensen die gereageerd hadden voor hun advies. 'Ik begon het gesprek over de media. Ik haalde Tim Cook aan die uit de kast was gekomen en hoe goed ik dat vind. En ik vroeg hem hoe hij ertegenover stond, wat ik verwachtte was een standaard “Yeah.. het is goed”-reactie maar ik kreeg een diepgaande reactie. We hebben voor het eerst in een lange tijd een echt gesprek gehad en dat voelde goed.'

Een hartig gesprek
Toen de vader de volgende dag zijn zoon van school haalde vroeg hij of zijn zoon iemand leuk vond, waarbij hij bewust geen mannelijke of vrouwelijke verwijswoorden gebruikte. Hieruit volgde een nogal ongemakkelijk gesprek, waarin de zoon schoorvoetend toegaf iemand uit zijn Franse les leuk te vinden.

Tijdens het avondeten later die dag kwam uiteindelijk het hoge woord eruit: 'Ik wilde je iets vertellen in de auto vandaag maar ik was bang dat het zou zorgen dat je de auto zou crashen...' en na een korte stilte: 'Pap, ik ben gay'. Enkele tranen en knuffels later was alles goed en wel. 'Ik kon alleen maar denken: ik ben denk ik de gelukkigste vader op aarde op dit moment'.

Het verhaal van de coming-out HeMeYou's zoon is misschien niet opzienbarend of afkomstig van een bekend persoon, maar het vormt wel degelijk een inspiratie voor ouders en kinderen die zich in een vergelijkbare situatie bevinden.

Bron: Gaystarnews / Reddit