Het boek in kwestie: I just came for the Ashes, dat reeds verscheen in 2012, beschrijft het verhaal van Beck. Haar website beschrijft het boek als ‘een spirituele reis met eerlijkheid, humor en spirituele inzichten’.

Gods scheppingsontwerp
Beck meent dat haar traumatiserende jeugd ertoe heeft geleid dat ze relaties aanging met vrouwen. ‘Gods scheppingsontwerp was voor mannen en vrouwen en niet voor mannen met mannen of vrouwen met vrouwen’, aldus Beck. Ze vervolgt: ‘Hij kent ons en zegt ons hoe Hij ons heeft gewild. Je moet je ziel in overeenstemming met de Schrift brengen. Ik heb ervaren dat het onmogelijk is om een gezonde homoseksuele relatie te hebben omdat dat ingaat tegen de manier waarop God ons heeft gemaakt.’

Lijden, de duisternis en gebrokenheid
De schrijfster noemt het ‘wreed’ wanneer de leiders van de kerk positief zijn tegenover homoseksuele relaties. Ze stelt dat als ze het ‘lijden, de duisternis en gebrokenheid’ zouden kennen die ermee verbonden zijn, ze er niet over zouden peinzen. Beck: ‘Mensen zien niet wat homoseksualiteit echt is.’ Ze geeft aan dat zelfs als de paus homoseksualiteit zou goedkeuren ze nog steeds bij haar standpunt zou blijven.

'De kerk moet liefdevol zeggen: "Dit is niet wie je bent". Toegeven aan homoseksuele gevoelens zal je nooit brengen tot een goede relatie met God. Je gaat op die manier zelfs een destructief pad op', aldus Beck. Ze stelt dat als God haar kon genezen na 35 jaar Hij iedereen kan ‘genezen’.

(links: Beck)

Terwijl Beck ervan overtuigd is dat er geen gezonde homoseksuele relaties kunnen bestaan, zegt ze in haar boek duidelijk dat haar relaties mislukte omdat ze 'op zoek was naar de moederfiguur die ze zelf nooit heeft gehad'. Ze neemt ook aan dat ditzelfde geldt voor bijna alle andere lesbiennes. momenteel is Beck al vijf jaar 'gelukkig samen met God'.

Bron: Katholiek nieuwsblad | Lifesite