‘Het is een wens die ik al langere tijd heb. Het zijn juist altijd vrouwen, zoals Patricia Paay, Linda de Mol en Patty Brard, maar waarom niet een homovader? Juist een man die al 40 jaar getrouwd is en kleinkinderen heeft, heeft misschien wel effect. Het lijkt wel of het geweld tegen homo’s steeds erger wordt. Het is schering en inslag, vooral de laatste tijd. Nederland is een tolerant land, waar het eerste homohuwelijk werd voltrokken, en toch worden jongens en meiden uitgescholden of in elkaar geslagen. Dat doet me echt zeer, het is echt een grote schande' aldus Huisman.

'Ik ga al jarenlang met mijn vrouw naar de Gay Pride in Amsterdam. Ik zou dit jaar graag voor elkaar krijgen dat we met een boot mee kunnen varen, het liefste ook met mijn kinderen en kleinkinderen. Om te laten zien dat het de normaalste zaak van de wereld is'.

Volgens de tv-presentator zijn z’n uitspraken op geen enkele manier bedoeld als publiciteitsstunt: ‘Ik meen het uit de grond van m’n hart. Er zullen wel weer mensen roepen dat het alleen maar een stunt is, of dat ik graag in de krant wil. Maar ik heb het druk zat. Het is iets dat ik vind, wat ik graag gezegd wil hebben. En ik hoop dat de homowereld het omarmt.’

Het is in ieder geval altijd goed wanneer bekende Nederlanders zich positief uitspreken over homoseksualiteit, dus we hopen Henny komende zomer op een boot te zien!

Henny's uitspraken in de Story werden getriggerd door opnames die hij maandag deed voor de kerstspecial van het programma Surprise Surprise. Het betrof een item met een homostel dat zich lange tijd heeft ingezet voor ouderen en Henny heeft hun huis een kerst make-over gegeven. De kerstspecial van Surprise Surprise is op 17 december om 20.30 uur te zien bij SBS6.

Foto: SBS/Elvin